Τι-να-προσέξετε-όταν-αγοράζετε-πλυντήριο

Τι να προσέξετε όταν αγοράζετε πλυντήριο;

Το πλυντήριο είναι μια από τις πιο δύσκολες συσκευές όσον αφορά στην αγορά του, σύμφωνα με την Επισκευές Πλυντηρίων Πειραιά. Είναι δύσκολο στη μεταφορά, η αγορά πλημμυρίζει με περίπλοκη ορολογία και με  καινοτομίες και, φυσικά, υπάρχει το άγχος στη λήψη αποφάσεων που έρχεται με οποιαδήποτε μεγάλη, ακριβή αγορά.

Τα καλά νέα είναι ότι ένα πλυντήριο υψηλής ποιότητας θα διαρκέσει πολύ καιρό, οπότε αν επιλέξτε με σύνεση το πλυντήριο σας θα λειτουργεί χωρίς ανησυχία για πολλά ακόμη χρόνια.

Συνδυασμός πλυντηρίου-στεγνωτηρίου

Όπως υποδηλώνει το όνομα, οι συνδυασμοί πλυντηρίου-στεγνωτηρίου συνδυάζουν τόσο ένα πλυντήριο ρούχων όσο και ένα στεγνωτήριο ρούχων σε μία μόνο συσκευή. Φαίνεται σαν μια υπέροχη ιδέα, αλλά μπορεί να είναι δαπανηρή, πιο επιρρεπής σε βλάβες και χρειάζονται πιο συχνά επισκευή, και πολλά από αυτά χρειάζονται πολύ χρόνο για να στεγνώσουν τα ρούχα σας.

Μερικά από αυτά χρησιμοποιούν ακόμη περισσότερο νερό για να στεγνώσουν τα ρούχα σας παρά για να τα πλένουν Ενώ η τεχνολογία συνδυασμού πλυντηρίου-στεγνωτηρίου βελτιώνεται ταχύτατα, οι αυτόνομες συσκευές είναι καλύτερη επιλογή για ένα σπίτι.

Τι-να-προσέξετε-όταν-αγοράζετε-καινούργιο-πλυντήριο

Τι πρέπει να αναζητήσω σε ένα πλυντήριο ρούχων;

Χωρητικότητα

Η χωρητικότητα κυμαίνεται από περίπου 5 κιλά έως πάνω από 18 κιλά, οπότε δεν θα να κανένα πρόβλημα να βρείτε το κατάλληλο μέγεθος πλυντηρίου για το νοικοκυριό σας. Ενώ τα μεγαλύτερα πλυντήρια είναι ιδανικά για μεγάλα νοικοκυριά ή για το πλύσιμο ογκωδών αντικειμένων όπως οι κουβέρτες, ίσως να μην χρειαστείτε τόσο μεγάλο πλυντήριο όσο νομίζετε.

Οι περισσότεροι από εμάς γεμίζουμε τα πλυντήρια μας μόνο στο μισό, δηλαδή- περίπου 3,5 κιλά κατά μέσο όρο. Μετρήστε πόσα πλένετε σε μια τυπική πλύση, μεταβαίνοντας στη ζυγαριά του μπάνιου σας και, στη συνέχεια, σηκώστε το καλάθι με τα ρούχα και επιστρέψτε. Υπολογίστε τη διαφορά και χρησιμοποιήστε αυτό ως σημείο εκκίνησης για να υπολογίσετε πόση χωρητικότητα χρειάζεστε πραγματικά.

Χρόνος πλύσης

Τα πλυντήρια με την πόρτα στην κορυφή είναι γενικά γρηγορότερα από τα συνηθισμένα που βρίσκεται στο πίσω μέρος, εν μέρει επειδή οι μπροστινοί φορτωτές χρησιμοποιούν λιγότερο νερό. Εάν προτιμάτε ένα με μπροστινή πόρτα, αναζητήστε ένα με κύκλο γρήγορης πλύσης, αν και αυτό μπορεί να μην είναι κατάλληλο για πολλά ή πολύ λερωμένα ρούχα, ανεξάρτητα από το πόσο βιαστικά θέλετε να ξεκινήσετε το πλύσιμο.

Πρέπει επίσης να λαμβάνετε υπόψη το χρόνο στεγνώματος. Με υψηλότερη ταχύτητα περιστροφής, τα πλυντήρια με την πόρτα στην κορυφή εξάγουν περισσότερο νερό, ώστε ο χρόνος στεγνώματος να μπορεί να είναι μικρότερος, εξοικονομώντας χρήματα εάν χρησιμοποιείτε στεγνωτήριο.

Ο χώρος σας

Πόσο χώρο έχετε; Πού θα βάλετε το πλυντήριο; Πόσος χώρος θα χρειαστεί για να ανοίξετε την πόρτα ή το καπάκι, να φορτώσετε και να ξεφορτώσετε πλυντήριο μηχάνημα, να μετακινηθείτε με ένα καλάθι γεμάτο με ρούχα και να ανοίξετε και να κλείσετε τυχόν πόρτες στον ίδιο τον χώρο που βρίσκεται το πλυντήριο; Βγάλτε την ταινία μέτρησης, γράψτε διαστάσεις σε ένα σημειωματάριο, συμπεριλαμβανομένων των διαστάσεων του τρέχοντος πλυντηρίου σας και πάρτε το μαζί σας όταν πάτε να αγοράσετε το νέο πλυντήριο.

Εάν έχετε στενό χώρο για το πλυντήριο, τότε μπορεί να συνειδητοποιήσετε ότι ένα μικρότερο πλυντήριο είναι μια καλύτερη επιλογή, καθώς μπορείτε πιο εύκολα να τοποθετήσετε τον στεγνωτήρα σας πάνω από αυτό, ή η επάνω επιφάνεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος εργασίας. Η πλειονότητα των πλυντηρίων είναι, επίσης, σχεδιασμένη ώστε να χωρά σε έναν τυπικό χώρο ντουλαπιών κουζίνας, έτσι ώστε να μπορούν επίσης να εγκατασταθούν κάτω από έναν πάγκο.

Θόρυβος

Κατά γενικό κανόνα, τα μεγαλύτερα πλυντήρια κάνουν περισσότερο θόρυβο λόγω της ταχύτερης ταχύτητας περιστροφής. Εάν το πλυντήριο σας είναι κοντά στο σαλόνι σας, αυτό μπορεί να είναι μεγάλο θέμα, γι ‘αυτό λάβετε το υπόψη σας στην απόφασή σας. Ένα τεχνικός της Επισκευές Πλυντηρίων Πειραιάς μπορεί να σας βοηθήσει στην επιλογή πλυντηρίου.

Πώς επιλέγουμε ένα πλυντήριο που θα διαρκέσει περισσότερο;

Δεδομένου ότι οι κατασκευαστές δεν δηλώνουν για πόσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσουν τα μηχανήματά τους ή τον συνολικό αριθμό κύκλων που μπορούν να λειτουργήσουν, αυτό το ζήτημα καθιστά εξαιρετικά δύσκολο για τους καταναλωτές να πραγματοποιήσουν διεξοδικές συγκρίσεις.

Κάνοντας λίγη έρευνα για το προϊόν που ψάχνετε να αγοράσετε μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε την ποιότητα του μηχανήματος. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την ανάγνωση κριτικών από πελάτες, για να σας δώσει τη γνώμη ενός άλλου ατόμου για τη συσκευή.

Η ζήτηση για πλυντήρια με χαμηλή τιμή αυξάνεται από έτος σε έτος, πράγμα που σημαίνει ότι σίγουρα έχουν τη θέση τους στην αγορά. Ωστόσο, αφού λάβουμε υπόψη αυτό που έχουμε συζητήσει σε αυτό το άρθρο, είναι σαφές ότι μερικές φορές  χρειάζεται να πληρώσουμε κάτι παραπάνω για να απολαύσουμε κάποια προνόμια, όπως είναι η μεγάλη διάρκεια ζωής ενός πλυντηρίου.

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το πλυντήριο σας, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι καιρός να το πετάξετε. Ζητήστε προσφορά για επισκευή πλυντηρίου και η εξειδικευμένη ομάδα μας, Επισκευές Πλυντηρίων Πειραιάς, μπορεί να σας βοηθήσει να αναζωογονήσετε τη συσκευή σας.

Τι-να-προσέξετε-όταν-αγοράζετε-πλυντήριο

Περαιτέρω δυνατότητες ενός πλυντηρίου

Λειτουργία μη τσαλακώματος

Αν θέλετε λιγότερο σιδέρωμα στη ζωή σας, μια τέτοια λειτουργία στο πλυντήριο σας, σχεδιασμένη για υφάσματα που τσακίζονται ή τσαλακώνονται εύκολα, μπορεί να διευκολύνει τη ζωή σας. Η λειτουργία μη τσαλακώματος λειτουργεί με διάφορους τρόπους, όπως: μη αποστράγγιση του τελευταίου νερού στο ξέβγαλμα ή η μη περιστροφή μετά το τελευταίο ξέβγαλμα. Επιπλέον, μειώνοντας σταδιακά τη θερμοκρασία του νερού στο ξέπλυμα μετά από ζεστό ή ζεστό πλύσιμο μπορεί να βοηθήσει στο να μην τσαλακωθούν τα ρούχα.

Γρήγορο πλύσιμο

Σχεδιασμένη για ελαφρώς λερωμένα ή λίγα ρούχα σε μια πλύση, μια επιλογή γρήγορης πλύσης μειώνει τη διάρκεια του επιλεγμένου προγράμματος ή είναι ένας ταχύτερος κύκλος πλύσης από μόνη της. Το πόσο γρήγορη είναι αυτή η λειτουργία μπορεί να διαφέρει από μηχανή σε μηχανή. Τα προγράμματα γρήγορης πλύσης είναι υπέροχα αν βιάζεστε να να βάλετε πλυντήριο, αλλά μπορεί να μην είναι κατάλληλα για πολλά ή πολύ λερωμένα ρούχα.

Ορισμένα μοντέλα ανώτερου επιπέδου έχουν ειδικούς κύκλους που έχουν σχεδιαστεί για τον καθαρισμό συγκεκριμένων υλικών, από τζιν και πετσέτες έως παπλώματα και τη δυνατότητα προσομοίωσης του πλυσίματος στο χέρι. Αναζητήστε επίσης προσαρμοσμένα χαρακτηριστικά όπως ατμό για καλύτερη απομάκρυνση των λεκέδων, ρυθμιζόμενες ταχύτητες περιστροφής για μείωση του τσαλακώματος και τη δυνατότητα απολύμανσης για τη θανάτωση των μικροβίων.

Επιλέξιμη ταχύτητα περιστροφής

Μπορείτε να αλλάξετε την ταχύτητα περιστροφής σε ορισμένα προγράμματα. Οι υψηλότερες ταχύτητες περιστροφής εξάγουν περισσότερο νερό από τα ρούχα σας, μειώνοντας το χρόνο στεγνώματος και εξοικονομείτε χρήματα εάν χρησιμοποιείτε στεγνωτήριο.

Εναλλακτικά, μπορεί να θέλετε χαμηλότερη ταχύτητα για ευαίσθητα ή εύκολα υφάσματα που τσαλακώνονται εύκολα, Όσο υψηλότερη είναι η ταχύτητα περιστροφής, τόσο πιθανότερο είναι τα ρούχα σας να είναι πολύ άκαμπτα όταν βγαίνουν από το πλύσιμο, απαιτώντας ένα τίναγμα για να τα ισιώσετε λίγο πριν τα στεγνώσετε.

Έξτρα ξέβγαλμα

Ένα επιπλέον ξέβγαλμα μπορεί να είναι χρήσιμο εάν το πλύσιμο σας δεν έχει αφαιρέσει όλο το απορρυπαντικό, αφήνοντας πίσω άσπρα σημάδια. Ορισμένα πλυντήρια το έχουν προσθέσει ως πρόσθετη εκτέλεση στο τέλος ενός προγράμματος ή ως απλή εκτέλεση (ξέβγαλμα και περιστροφή) μόλις ολοκληρωθεί το κύριο πρόγραμμα.

Μερικά μπορούν επίσης να κάνουν μόνο ένα ελαφρύ ξέπλυμα για εξοικονόμηση νερού ή ένα βαθύ ξέβγαλμα. Ένα επιπλέον ξέβγαλμα μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα και διαπιστώσετε ότι το απορρυπαντικό σας προκαλεί αλλεργίες καθώς βοηθά στην ελαχιστοποίηση τυχόν υπολειπόμενων προϊόντων.

Αγαπημένο πρόγραμμα

Ορισμένα πλυντήρια διαθέτουν μια δυνατότητα που σας επιτρέπει να προγραμματίσετε την προτιμώμενη επιλογή πλυσίματος για μελλοντική χρήση με το πάτημα ενός κουμπιού.

Συνδεσιμότητα με Wi-Fi

Πολλά πλυντήρια υψηλής τεχνολογίας προσφέρουν τώρα συνδεσιμότητα με Wi-Fi. Αυτό σας επιτρέπει να παρακολουθείτε την πρόοδο του πλυντηρίου σας και να λαμβάνετε ειδοποίηση όταν ολοκληρωθεί, να κατεβάσετε επιπλέον προγράμματα πλύσης και να διαχειριστείτε το πλυντήριο σας από απόσταση μέσω της εφαρμογής του κατασκευαστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Shares